ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

 


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συναντήσεις με Ομοσπονδίες Εργαζομένων στις Μεταφορές

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ πραγματοποίησαν χτες συναντήσεις στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό με την Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση με την ΟΣΜΕ συμμετείχαν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής. Αντίστοιχα, στη συνάντηση με την ΟΣΥΠΑ συμμετείχαν ο Γ. Πρωτούλης, ο Χρ. Κατσώτης και ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Με την ΟΣΜΕ

Η αντιπροσωπεία της ΟΣΜΕ, αποτελούμενη από τον πρόεδρό της, Θέμι Αμπλά, τον Παντελεήμονα Τουρλή, γενικό γραμματέα, και τον Δημήτρη Πετρόπουλο, γραμματέα Οικονομικού, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στις αστικές συγκοινωνίες και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για παράδοση μέρους των συγκοινωνιών σε ιδιώτες, όπως η ανάληψη δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ και η μίσθωση οχημάτων από ιδιώτες. Μίλησαν για τις επιπτώσεις που έχουν αυτοί οι σχεδιασμοί στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ ανέφεραν πως τα οχήματα των ΚΤΕΛ δεν πληρούν τις προδιαγραφές για ασφαλή μετακίνηση των επιβατών.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ τόνισε την ανάγκη για άμεση πύκνωση των δρομολογίων και για επίταξη των ΚΤΕΛ και άλλων ιδιωτικών μέσων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, που γίνονται ακόμα πιο επιτακτικές εν μέσω πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε, το ΚΚΕ στήριξε την πρόσφατη απεργία στις αστικές συγκοινωνίες και θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες για δημόσιες, φθηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.