Ανακοίνωση ΟΣΜΕ-ΣΕΟΦΑΕ προς οδηγούς Φορτηγών

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
ΦΟΡΤΗΓΩΝ  ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ (Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε)

Αθήνα  24-5-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΟΔΗΓΟΥΣ  ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Συνάδελφοι  οδηγοί,
Όπως  όλοι  γνωρίζετε  το  τελευταίο  διάστημα  οι  εργαζόμενοι  όλης  της  χώρας  δέχονται  μια  ανελέητη  και  αήθη  επίθεση  από  την  Κυβέρνηση,  με  μια  σειρά  νόμων  και  υπουργικών  αποφάσεων  που  ως  στόχο  έχουν  την  κατάργηση  κάθε  εργασιακού  δικαιώματος  και  τον  πλήρη  αφανισμό  των  Σ.Σ.Ε.
Αντιλαμβανόμαστε  όλοι  τη  δύσκολη  οικονομική  συγκυρία  που  αντιμετωπίζει  η  χώρα μας,  αλλά  σε  καμία  περίπτωση  δεν  δεχόμαστε  ότι  η  λύση  του  προβλήματος  είναι  η  πλήρης  οικονομική  και  κοινωνική  εξαθλίωση  των  εργαζομένων.
Οι  εργοδότες – ιδιοκτήτες  φορτηγών  (Γ.Σ.Ε.Α.Ε  & ΣΧΕΜ)  εκμεταλλευόμενοι  αυτή  τη  κατάσταση,  για  πρώτη  φορά  στα  χρονικά,  κατήγγειλαν  τη  Σ.Σ.Ε  του  κλάδου  προτείνοντας  σε  εμάς  σχέδια  με  μειώσεις  μισθών  έως  35%,  αλλαγές  ωραρίων,  κατάργηση  επιδομάτων.
Όπως  είναι  λοιπόν  σε  όλους  κατανοητό  αυτά  τα  σχέδια  δεν  μπορούν  να γίνουν  αποδεκτά  ούτε  από  τη  Διοίκηση  της  Ομοσπονδίας,  αλλά  ούτε  και  από  τη  Διοίκηση  του Συνδικάτου.
Η  Ομοσπονδία  και  το  Συνδικάτο  έχουν  προβεί  σε  όλες  τις  νομικές  ενέργειες  που  απαιτούνται  για  να  αντιμετωπίσει  αυτή  τη  καταγγελία.

Συνάδελφοι,
Οι  εργαζόμενοι  και  Υπεύθυνοι  είναι  και  Σοβαροί.  Πιστεύουμε  ότι  μέσα  από  έναν  έντιμο  και  ειλικρινή  διάλογο  μπορούμε  να  δώσουμε λύσεις  στον  αδιέξοδο  δρόμο  που  προτείνουν  οι  ιδιοκτήτες.
Στο  πλαίσιο  αυτών  των  θέσεών  μας  τους  καλέσαμε  στις  17/5/2012  στα  γραφεία  της  Ομοσπονδίας  για  να  προσπαθήσουμε  να  δώσουμε  λύση.  Αυτοί  όμως  δεν  εμφανίστηκαν  αρνούμενοι  προφανώς  να  συζητήσουν  μαζί  μας.  Η  τακτική  τους  οδηγεί  στο  συμπέρασμα  ότι  δεν  επιθυμούν  την  υπογραφή  Σ.Σ.Ε  επιδιώκοντας  να  τελειώσει  ο  χρόνος  της  μετενέργειας.
Θέλουμε  όμως  να  σας  ενημερώσουμε  ότι  ακόμη  και  αυτός  ο  κατάπτυστος  νόμος  της  μετενέργειας  των  Σ.Σ.Ε  δεν  επιτρέπει  σε  κανένα  να  θίξει  θεσμικά  δικαιώματα  των  εργαζομένων  (ωράρια,  συνθήκες  εργασίας  κλπ).
Οι  προθέσεις  της  Ομοσπονδίας  και  του  Συνδικάτου  είναι  καθαρές  απέναντί  σας.  Δεν  υποκύπτουμε  σε  πιέσεις  να  απεμπολήσουμε  κατακτήσεις  και  δικαιώματα  των  εργαζομένων.
Σύντομα  θα  βρεθούν  κοντά  σας,  στους  χώρους  εργασίας,  εκπρόσωποι  της  Ομοσπονδίας  και  του  Συνδικάτου  για  πληρέστερη  ενημέρωσή  σας.
Σας  καλούμε  λοιπόν  όλους  να  είστε  έτοιμοι  να  αντιμετωπίσουμε  ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  αυτή  την  άθλια  επίθεση  που  έχουν  εξαπολύσει  οι  ιδιοκτήτες  εναντίον  μας  και  να  είστε  σίγουροι  ότι  στο τέλος  θα  είμαστε  οι  νικητές  αυτού  του  πολέμου.
Τέλος  κανένας  συνάδελφος  να  μην  υποκύψει  σε  πιέσεις  για  υπογραφή  ατομικής  σύμβασης  εργασίας  και  να  ενημερώσει  ΑΜΕΣΑ  την  Ομοσπονδία  και  το  Συνδικάτο.

Με  αγωνιστικούς  χαιρετισμούς,

ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ