ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αθήνα  13  Γενάρη  2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Με την υπ΄ αριθ. 16/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής κρίθηκαν άκυρες οι απολύσεις πέντε (5) εισπρακτόρων του συγκεκριμένου ΚΤΕΛ, απολύσεις που στο σύνολό τους έλαβαν χώρα το Νοέμβριο του 2015, με το πρόσχημα των «οικονομοτεχνικών λόγων».

Το Δικαστήριο δικαίωσε πλήρως τους παράνομα απολυθέντες συναδέλφους, υποχρεώνοντας το ΚΤΕΛ να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους. Απέρριψε μάλιστα, ως αναληθείς τους οικονομικούς λόγους που επικαλέστηκε η εργοδότρια εταιρία, αφού την ίδια στιγμή που απέλυε προσωπικό ως πλεονάζον, ανέθετε την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου σε άλλη θυγατρική επιχείρηση συμφερόντων της. Έτσι, το Δικαστήριο δέχθηκε ότι οι εν λόγω απολύσεις υπαγορεύθηκαν ξεκάθαρα από κίνητρα εκδικητικότητας απέναντι στους εργαζόμενους που δεν αποδέχονται τις αποφάσεις της διοίκησης της εταιρίας, μιας διοίκησης που, κατά το σκεπτικό της ίδιας αποφάσεως, “κινεί τα νήματα και ενορχηστρώνει  εξελίξεις, στοχοποιώντας τους απολυμένους εισπράκτορες, δίνοντας όμως, ένα σαφές μήνυμα στους υπόλοιπους εργαζόμενους που εξακολουθούν να αμύνονται”.

Η παραπάνω δικαστική απόφαση, που στο σκεπτικό της περιγράφει ανάγλυφα το εχθρικό κλίμα και την πρωτοφανή εκδικητικότητα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι συνάδελφοι από την διοίκηση του συγκεκριμένου ΚΤΕΛ, αποτελεί μια σημαντική δικαίωση των εργαζομένων και έρχεται να προστεθεί ως ιστορική νίκη στον δίκαιο αγώνα που διεξαγάγουν.      

Εξάλλου, η Ομοσπονδία μας εκφράζει για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή της στον  Πρόεδρο του Συνδικάτου εργαζομένων ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ κ. Παναγιώτη Πατουλιό, ο οποίος, αφού απολύθηκε στις 8.12.2016 από την ίδια διοίκηση του ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, παράνομα και εκδικητικά λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, με την από 5.1.2017 προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επανήλθε στα εργασιακά του καθήκοντα.

 

Ο  αγώνας  συνεχίζεται

 

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ