ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αθήνα  2  Ιούνη  2016

Στηρίζουμε  τον  αγώνα  και  τη  στάση  εργασίας  την  οποία  έχει  εξαγγείλει  και  θα  πραγματοποιήσει  το  σωματείο  μέλος  μας  με  την  επωνυμία  «Σωματείο  Εργαζομένων  Υπεραστικού  ΚΤΕΛ  Ν.  Ιωαννίνων».

Η  στάση  εργασίας  αποφασίστηκε  και  προσδιορίστηκε  να  πραγματοποιηθεί  στις  3.6.2016  ημέρα  Παρασκευή  και  ώρες  18:00 – 22:00  ως  αντίδραση  και  πρώτη  ένδειξη  διαμαρτυρίας  για  την  απόλυση  δύο  μελών  του  Δ.Σ  του  προαναφερόμενου  σωματείου  και  ταυτόχρονα  εργαζόμενων  με  την  ειδικότητα  του  οδηγού  στην  επιχείρηση  με  την  επωνυμία  «Υπεραστικό  ΚΤΕΛ  Ν.  Ιωαννίνων».

Και  οι  δύο  αυτές  νέες  απολύσεις  εντάσσονται  στον  ευρύτερο  σχεδιασμό  των  επιχειρήσεων  ΚΤΕΛ,  ο  οποίος  το  τελευταίο  διάστημα  υλοποιείται  ανεμπόδιστα  από  την  πολιτεία  και  αφορά  την  πλήρη  απεξάρτηση   των  επιχειρήσεων  αυτών  από  εργαζόμενους  με  εξαρτημένη  σχέση  εργασίας.

Εντύπωση  δεν  μας  προκαλεί  η  ασύδοτη,  ανεξέλεγκτη  και  παράνομη  τακτική  και  συμπεριφορά  αυτών  των  εργοδοτών.

Εντύπωση  μας  προκαλεί  η  απάθεια,  η  αδράνεια,  η  αδιαφορία  και  η  μη  αντιμετώπιση  των απαράδεκτων  αυτών  φαινομένων  από  την  πολιτεία.

Και  σε  αυτή  την  περίπτωση  η  Ομοσπονδία  θα  σταθεί  στο  πλευρό  των  απολυμένων  συναδέλφων  μας  και  θα  στηρίξει  τον  αγώνα  τους.

Με   κάθε  νόμιμο  τρόπο  θα  επιδιώξουμε  την  επίλυση  των  συνεχώς  αυξανόμενων  προβλημάτων  που  αντιμετωπίζουν  οι  εργαζόμενοι  στα  ΚΤΕΛ.

ο  αγώνας  συνεχίζεται