ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο.Σ.Μ.Ε ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΑΘΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

                                                                        Αθήνα  7  Απρίλη  2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Τρίπολης επιστρέφει άμεσα στη θέση εργασίας του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας  και  μέλος  του  Δ.Σ  της  Ομοσπονδίας  Συνδικάτων  Μεταφορών  Ελλάδας  (Ο.Σ.Μ.Ε), Στάθης Αργυράκης, ο οποίος είχε απολυθεί 15 μέρες πριν, κατά παράβαση του  ν. 1264/1982.

Με την εν λόγω απόλυση, ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια του ΚΤΕΛ Αρκαδίας και των μετόχων του να απονεκρωθεί η συνδικαλιστική δράση στην επιχείρηση και καμφθούν τα «εμπόδια» που προβάλει το τοπικό σωματείο στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην συρρίκνωση των αποδοχών στα 586 €.

Ο στόχος αυτός, προσωρινά τουλάχιστον, ματαιώθηκε.

Δε μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε ότι οι αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες εργοδοτών των ΚΤΕΛ εκδηλώνονται πλέον με απροκάλυπτο τρόπο, αφού δεν διστάζουν να παραβιάσουν ακόμα και ευθέως απαγορευτικές διατάξεις περί απολύσεων, όπως είναι και αυτές του ν. 1264/1982.

Φαίνεται ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό από τους εργοδότες των ΚΤΕΛ ότι η πολιτική μεταβολή στη χώρα μας σηματοδοτεί την επαναφορά της προστασίας των εργαζομένων στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής.

Φαίνεται επίσης ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι δικαιοσύνη εντέλει απονέμεται.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και, με τα μέσα που μας παρέχει ο νόμος, αξιώνουμε και θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε να μην υλοποιηθεί καμία παράνομη απόλυση. 

 

 

                                                                          ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ